Zoeken

Click "Enter" to submit the form.

icon_round/back
Startpagina / Plaatsen / Boghossian Stichting – Villa Empain

Boghossian Stichting – Villa Empain

Adres : Avenue Franklin Roosevelt, 67
1050, Elsene
Categorie : Musea
Quartier :
Toegankelijkheid
De Villa Empain is vanaf 2010 toegankelijk voor het grote publiek. Er worden verschillende activiteiten en evenementen georganiseerd (tentoonstellingen, concerten, conferenties enz.).

De stichting Boghossian heeft zijn internationale zetel in de Villa Empain waarvan de restauratiewerkzaamheden in 2008 zijn gestart. Samen met het Paleis Stoclet, gebouwd door de Oostenrijkse architect Josef Hoffmann in 1911, is de Villa Empain zeker een van de mooiste meesterwerken van de art-decoarchitectuur in Brussel.

In 1930 liet de toen 21-jarige baron Louis Empain dit bijzondere huis ontwerpen met een oppervlakte van 2.500 vierkante meter, gelegen op de Natielaan (later de Franklin Rooseveltlaan). De bouw van dit prachtige huis vertrouwde hij toe aan de Zwitserse architect Michel Polak, bijgestaan door zijn medewerker Alfred Hoch.

Het project dat voor Baron Empain werd uitgedacht op een terrein van 55 are, bestaat uit een grote villa met vier gevels in gepolijst graniet, een tuin met een zwembad, een pergola en een portierswoning. Het moderne en luxueuze karakter van deze constructie wekte al heel snel enthousiasme en nieuwsgierigheid op.

De verscheidenheid, de kwaliteit van de gebruikte materialen (marmer, gepolijst graniet, brons, gietijzer en fijne houtsoorten), de verfijnde details en de harmonie van het geheel, de eenvoudige, maar indrukwekkende lijnen? Dit alles zou meteen bijdragen tot de waarde van de villa.

Artikels