Zoeken

Click "Enter" to submit the form.

icon_round/back
Startpagina  / Artikels  / Mini D Festival : Hedendaagse dans voor kinderen

Mini D Festival : Hedendaagse dans voor kinderen

Het Mini D Festival, dat zijn 10 hedendaagse dansvoorstellingen voor kinderen vanaf 6 maanden. Dit jaar gaat het door van 20 april tot 8 mei. Er nemen niet minder dan 20 artiesten deel. De meeste voorstellingen vinden plaats in Elsene in het Mercelis theater, het Marni theater en ook op het Fernand Cocqplein !

Het Marni theater en de vzw « Pierre de Lune » zijn initiatiefnemers van dit project en voor deze 2022 editie werken ze samen met een twaalftal partners uit heel Brussel. Hun doel is om kinderen vanaf jonge leeftijd op een speelse manier met hedendaagse dans te laten kennismaken. Het verhaal en de beelden zijn de bijzonderheden van de voorstellingen voor een jong publiek.

In de zalen zullen verschillende thema’s en kunstdisciplines met dans vermengd worden, zoals ecologie, kunstgeschiedenis, tekenen en circus. In het Mercelis theater zullen artiesten boeken laten dansen (Rêves de papier) of een ballon tot leven brengen op de muziek van David Bowie (Ballon Bandit). Op het Fernand Cocqplein zullen acrobaten rond een container kloppen, springen en dansen (Equivalent quatre pieds). In het Marni Theater kunt u Bleu sans pluie, Les autres en Encore Heureux ontdekken. Dat zijn drie voorstellingen die zich in verschillende universums bewegen maar die door één ding verbonden zijn : dans.

Kom deze lente langs en laat uzelf en uw kinderen meevoeren in dansende en springende verhalen. Er zal voor elk wat wils zijn, voor jong en oud !

Het programma in Elsene 

Mercelis theater

Mercelisstraat 13, 1050 Brussel

 

Rêves de papier (Cie Tangentes) | 6 maand – 5 jaar

24 april om 10u30 tot 15u

 

Ballon Bandit (Inti Théâtre) | 2,5 jaar – 6 jaar

8 mei om 15u

Marni theater

de Vergniesstraat 25, 1050 Brussel

 

Bleu sans pluie (Cie l’Inconnue) | 5+

20 april om 15u

 

Les autres (Anton Lachky Company) | 7+

24 april om 14u30

 

Encore Heureux (La Scie du Bourgeon) | Alle leeftijden

30 april om 15u

Fernand Cocqplein

1050 Brussel

 

Equivalent quatre pieds (Cocasse Compagnie) | Alle leeftijden

23 april om 15u