Zoeken

Click "Enter" to submit the form.

La Loge

Adres : Rue de l'Ermitage, 86
1050, Elsene
Categorie : Musea, Musea - Tentoonstellingen
Quartier : Centre
Toegankelijkheid
La Loge is een Brusselse ruimte opgericht door architect Philippe Rotthier en gewijd aan hedendaagse kunst, architectuur en theorie. Het doel is een hoogwaardig programma te ontwikkelen dat een cruciale rol speelt in het hedendaagse culturele debat door middel van concrete en punctuele projecten.

Architecten, kunstenaars, curatoren en andere culturele spelers worden uitgenodigd om voorstellen in te dienen waarin ze op zoek gaan naar het karakteristieke en bijzondere in hun praktijk. La Loge is een ruimte waar ideeën, dialoog en presentatie samengaan. Publieksformaten variëren afhankelijk van het project.

Dat kan gaan van tentoonstellingen, symposia, filmprojecties, lezingen tot performances of een evenementenreeks. De identiteit van La Loge is geankerd in het architectonisch juweeltje waarin het is gevestigd maar ook in de toewijding en interesses van de oprichters.

La Loge waardeert intellectueel engagement en is in het bijzonder geïnteresseerd in de verkenning van vragen rond ruimte, habitat en gebruik. De kleinschalige vorm van La Loge draagt bij tot een context waarin er plaats is voor intieme, directe gesprekken tussen het publiek en erg diverse gesprekspartners..

Artikels