Zoeken

Click "Enter" to submit the form.

icon_round/back
Startpagina  / Artikels  / Ohme: kunst en wetenschap samenbrengen

Ohme: kunst en wetenschap samenbrengen

Ohme is een team van ingenieurs en culturele professionals die zich sinds 2017 inzetten om de grenzen van wetenschappelijke en artistieke disciplines te herdefiniëren. Door wetenschap en kunst te combineren brengt Ohme innovatieve educatieve en artistieke projecten tot leven. Op 23 april 2022 vindt hun voorstelling Tales of Entropy plaats in de Kapel van Boondaal in het kader van de concertreeks Vrouwenstemmen.

Met een passie voor kunst, wetenschap en onderwijs ontwikkelt het Ohme-team voorstellingen, tentoonstellingen, academische bijeenkomsten, installaties en andere multidisciplinaire evenementen om verschillende onderwerpen aan te kaarten, van natuurkunde tot muziek, van neurowetenschap tot digitale kunst, van design tot sociale wetenschappen.

 

De projecten van Ohme worden altijd co-creatief ontworpen. Het team werkt samen met kunstenaars, wetenschappers, academici, culturele professionals en studenten.

 

Bijzondere aandacht wordt ook besteden aan de plaats van de vrouw in de wereld van kunst en wetenschap. De tentoonstelling F.A.S.T. Femmes. Arts. Sciences. Technologies. die van 11/02 tot 06/03 plaatsvond in het hoogspanningslaboratorium van de Ecole Polytechnique de Bruxelles, is daar een voorbeeld van. In de Kapel van Boondaal komt het thema van de onzichtbaarheid van de vrouw in de geschiedenis van de kunsten en wetenschappen aan bod met een lezing die voorafgaat aan de performance Tales of Entropy.

Tales of Entropy

Tales of Entropy is een audiovisuele voorstelling die muziek en wetenschappelijke experimenten combineert. Beleef het live bewerken van organische verbindingen: van vloeistof naar vloeibaar kristal naar kristal en weer terug. Een microscoop neemt het publiek mee door een hypnotisch landschap, in een ruimte van één enkele millimeter, waarin verschillende toestanden van de materie verkend worden. Componiste Judith Hoorens brengt haar nieuwe stukken voor piano (‘La Reine Seule’) waarin de verhalende kracht van organische verbindingen naar boven komt.

Over Vrouwenstemmen

De reeks Vrouwenstemmen, die vijf concerten omvat tussen november 2021 en juni 2022, is een eerbetoon aan vrouwelijke zangers en muzikanten in verschillende muziekstijlen. Drie concerten zijn gepland op zondagochtend, wat een moment van gezellige uitwisseling tussen de artiesten en een intergenerationeel publiek mogelijk maakt.

 

Vrouwenstemmen wordt georganiseerd in samenwerking met La Vénerie en de creapass Elsene.

Data

04.11.21: Ensemble Zefiro Torna

23.01.22 : Laïla Amezian

13.03.22 : Sarah Théry & Gaëlle Solal

23.04.22 : Ohme & Judith Hoorens

12.06.22 : Las Lloronas

Plaats

Kapel van Boondaal

Oude-Lindesquare 10

1050 Elsene